Arnaud Henckaerts

7 FEB 2022

GMA T.33 meteen ‘sold out’!

Zowat een week geleden stelde Gordon Murray Automotive (GMA) zijn T.33 supercar voor. Maar ondertussen hebben de 100 geplande exemplaren allemaal al een eigenaar gevonden!

1,6 miljoen euro voor een auto… sommige mensen draaien er hun hand niet voor om. Iets meer dan een week nadat Gordon Murray zijn T.33 voor het eerst toonde, is het model met de atmosferische V12 al uitverkocht. Als je al de ambitie en de bankrekening had om er één te kopen, ben je er dus aan voor de moeite.

Wachten tot... 2024

Alle eigenaars krijgen nu een uitnodiging om hun auto op maat samen te stellen met persoonlijke begeleiding. Voor die prijs krijg je immers geen standaardproduct, en al zeker geen onpersoonlijke configurator. Wel standaard is de superlichte carbon en aluminium structuur die het totaalgewicht van de coupé moet beperken tot 1.100 kilo, wat gelijkaardige auto’s van andere merken misschien complexen zou kunnen bezorgen over hun gewicht. 

Een optie die de 100 aspirant-eigenaars niet kunnen aanvinken is de snelle levering van hun snelle bolide. De productie van de eerste wagens in de nieuwe fabriek van het merk in het Surrey begint echter pas in 2024. Tijd genoeg om te sparen voor de BTW en andere belastingen die bij levering nog bovenop de 1,6 miljoen euro komen... Al vermoeden we dat dat voor het koperspubliek van de T.33 niet meteen een probleem zal vormen.


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie