Arnaud Henckaerts

30 DEC 2022

Hyundai verkoopt enkel nog elektrische auto’s in Noorwegen!

En dat vanaf 1 januari. Sinds 2020 bestond het Noorse gamma van de Koreaanse autobouwer al uit enkel auto’s met een stekker, maar nu verdwijnen dus ook de plug-in hybrides uit de catalogus.

Een nieuw jaar betekent nieuwe regels en voor veel mensen ook het moment om beslissingen te nemen met een grote impact op hun leven. Dat laatste moet ook Hyundai Noorwegen gedacht hebben toen het besliste om vanaf 1 januari te stoppen met de verkoop van niet-elektrische auto’s in het land!

Nu al 92% elektrisch

Dat Noorwegen een voorbeeld is voor de overschakeling naar elektrisch rijden, dat wisten we al. Twintig procent van het totale bestaande wagenpark is ondertussen elektrisch en tegen 2025 wil het land enkel nog maar elektrische nieuwe auto’s verkopen, al lijkt het erop dat dat al vroeger het geval zal zijn. Dat zag ook Hyundai aan de verkoop van zijn modellen in het land. Sinds 2020 was het er al gestopt met niet-geëlektrificeerde modellen en ‘gewone’ hybrides, en bood het enkel nog plug-in hybrides en puur elektrische modellen aan.

Het is nu marktleider op het vlak van elektrische auto’s in het land en van de 25.000 auto’s die het er sinds 2020 verkocht, was 92% al volledig elektrisch. Daarom trekt de Hyundai-invoerder vanaf 1 januari ook de stekker uit de verkoop van plug-in hybrides en concentreert het zich op 100% elektrische auto’s. De Ioniq 5 dus, maar binnenkort ook de Ioniq 6 en de nieuwe Kona Electric. In België zien we Hyundai nog niet meteen dezelfde beslissing nemen...


Advertentie
Advertentie
Advertentie