Vroom

26 AUG 2019

Je auto verkopen op VROOM.be ‑ Deel 2: zo maak je het ideale zoekertje

Je auto op VROOM.be verkopen gaat snel en is veilig. Volg onze handleiding om je verkoopkansen te optimaliseren.

20190826075615driekwart-achter.jpg

Klaar om je auto te verkopen?

Ben je goed voorbereid, dan duurt de ingave van je auto maar een paar minuten!

Surf naar www.vroom.be en klik bovenaan rechts op ‘Auto verkopen’. Je krijgt een paar tips te zien en je klikt op ‘Plaats gratis zoekertje’. Heb je al een VROOM-account, vul dan je gebruikersnaam (e-mailadres) en paswoord in. 

Heb je nog geen VROOM-account, klik dan op ‘registreren’. Je hebt drie opties:

  • Registreren via e-mail en wachtwoord: na het invullen van je e-mailadres en een wachtwoord ontvang je van ons een mail om je account te bevestigen. Dat moet je doen om je wagen te kunnen aanbieden op VROOM.be;

  • Registreren via je Facebook-account;

  • registreren via je Google-account.

20190826075659aanmelden.jpg

Vul het chassisnummer (VIN) van je wagen in en klik op ‘Details opvragen’. De website maakt nu contact met de DIV om de details van de wagen op te vragen. Na enkele seconden worden ze automatisch ingevuld. Belangrijk: zorg er zeker voor dat je de juiste uitvoering (Model) kiest. Bij sommige wagens kan die uitvoeringslijst nogal lang zijn, dus ga hier zorgvuldig te werk.

Je zult zien dat de meeste gegevens automatisch zijn aangevuld, maar een aantal details moet je zelf aanvullen, bv. versnellingsbak en buitenkleur.

Bij de ‘Extra titelinfo’ kun je nog wat bijkomend details meegeven die je in de titel wil zien. Enkele voorbeelden: in perfecte staat, ongevalwagen, automaat,...

De kilometerstand moet overeenkomen met die op je Car-Pass. Als je ze correct invult, zal je ook direct het Car-Passlogo zien verschijnen net onder de kilometerstand. Zo weet de potentiële koper dat het aantal opgegeven kilometers correct is!

Geef de prijs op die je wil krijgen voor je wagen. We hebben hierover al wat tips gegeven hierboven (Alle documenten zijn in orde! Maar hoeveel is mijn wagen eigenlijk waard?).

Voorts moet je aangeven in welke staat de wagen zich bevindt, hoeveel eigenaars er waren en hoe de binnenafwerking er uitziet. Er is ook een vrij tekstveld voorzien waarin je alle info kwijt kan die belangrijk is voor de koper.

Nu is het tijd voor de foto’s.%%ilink_22164_Hoe je de perfecte foto’s van je auto maakt lees je in ons apart artikel hierover%%! Alvast één tip: zorg voor horizontale (platliggende) foto’s!

20190826075614interieur-voor.jpg
20190826075614koffer.jpg

Uploaden doe je door de foto’s gewoon vanuit de fotomap naar de blauwe zone met de rode stippellijn te slepen. Je krijgt onmiddellijk feedback over de juistheid van de foto’s: zijn ze te groot, te klein,... Verwijder de foute foto’s door op het vuilbakje te klikken en corrigeer. Staat er een foto ondersteboven of op zijn zij, dan kan je de foto’s nog roteren tot ze goed staan.

Je kunt de uitrusting van je wagen gedetailleerd weergeven door eenvoudig alle mogelijke opties aan te vinken in de categorieën interieur, beveiliging, veiligheid, exterieur, multimedia en sport/tuning.

Nog even je gemeente controleren en je mobiel nummer ingeven. Dat is nodig om een bevestigings-sms te ontvangen waarin een code staat die je moet ingeven nadat je “Zoekertje bewaren” hebt geklikt. Controleer nog even je mobiel nummer en corrigeer indien nodig. Klik op “Stuur mij SMS”. Je zal snel een een sms ontvangen met daarin de activatiecode. Normaal gezien gebeurt dit onmiddellijk, maar oefen een beetje geduld uit wanneer je de code niet onmiddellijk ontvangt. Binnen de minuut zie je die code zeker verschijnen!

(Als je niet zelf op je mobiel nummer wil gebeld worden door potentiële kopers, laat dan het vakje voor ‘Toon nummer op zoekertje’ leeg.)

We wensen je veel succes met de verkoop van je wagen op VROOM.be!

We hebben een demozoekertje met goede foto’s op VROOM.be geplaatst.


Advertentie
Advertentie
Advertentie