Sébastien Vanhouche

14 DEC 2022

Komt de Ford Bronco naar Europa in de lente van 2023?

De Amerikaanse 4x4 zou de keuze bieden uit twee benzinemotoren...

Ford had al aangekondigd dat zijn legendarische Bronco de Atlantische Oceaan zou oversteken om zijn ding te doen op het Oude Continent. De autobouwer had echter nog geen verkoopdatum of prijs bekendgemaakt. Maar volgens onze collega's van Automotive News zou de Amerikaanse 4x4 met retro-uitstraling al in de lente van 2023 het pad van de Jeep Wrangler kunnen kruisen in Europa!

Alleen benzine... 

Net als in de Verenigde Staten zal hij in Europa enkel leverbaar zijn met een keuze uit twee benzinemotoren: de 300 pk sterke 2,3 liter turbo viercilinder of de 330 pk sterke 2,7 liter V6. Die laatste heeft niets te maken met de V6 benzine die in de Raptor-versie van de Ranger zit, noch met de V6 diesel uit de andere versies van de pick-up van Ford.

Twee keer zo duur als in de VS? 

Op dit moment is deze informatie nog niet bevestigd door Ford, maar onze collega's van Automotive News zijn over het algemeen goed geïnformeerd. Ze verwachten dat de prijs van de Amerikaanse 4x4 in Duitsland zal beginnen bij ongeveer € 60.000. Dat is bijna het dubbele van de vanafprijs in de VS! Pijnlijk. Het valt nog af te wachten in welke hoeveelheden Ford zijn beroemde Bronco zal importeren…


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie