Jean-Francois Christiaens

17 MRT 2022

Mini JCW: een feestelijke safety car voor Zolder

Mini viert de 20ste verjaardag van zijn “John Cooper Works”-lijn. Voor de gelegenheid onthult het een safety car voor Circuit Zolder, gedecoreerd door de designer Nathan Haetty.

20 jaar geleden stichtte John Michael “Mike” Cooper, de zoon van F1-autobouwer John Cooper, de meest sportieve tak van het Britse merk Mini: John Cooper Works. En sindsdien vind je het beroemde JCW-acroniem terug op de meest hardcore versies in de Mini-catalogus.


Om die verjaardag te vieren, onthulde Mini Belux in het kader van zijn eerste JCW Track Experience van het seizoen de nieuwe safety car van Circuit Zolder: een Mini John Cooper Works Clubman die visueel aangepakt werd door de designer Nathan Haetty.

De jonge designer putte inspiratie uit een gesprek met Mike en Charlie Cooper, zoon en kleinzoon van de beroemde John Cooper om de look van deze Clubman Safety Car te creëren. “Voor mij is het design een concentraat en een synthese van de rijke geschiedenis van John Cooper Works enerzijds, en de kracht van het huidige modellengamma anderzijds,” zei Nathan Haetty bij de onthulling van zijn creatie.

Het model krijgt een neus die geïnspireerd is door de mythische Mini’s uit de rallywereld, met een rode koetswerkkleur en witte velgen. Op de flank vind je dan weer verwijzingen naar de geblokte vlag die John Cooper Works zo dierbaar is. De achtersteven, die er “bozer” uitziet volgens Nathan Haetty, is zwart met zwarte velgen.

Onder de motorkap van de Mini John Cooper Works Clubman zit een 2.0 liter groot turboblok met 306 pk, gekoppeld aan een automatische achtbak en een ALL4 vierwielaandrijvingssysteem.


Advertentie
Advertentie
Advertentie