Vroom

9 MEI 2019

Mobiliteit, bedrijfswagens, elektrisch rijden: dit moet je weten voor de verkiezingen

Onze mobiliteit is in volle verandering en wordt een van de hete hangijzers bij de volgende verkiezingen. Om je als kiezer een weg te banen tussen de meningen van de politieke partijen, moet een enquête van AutoGids verheldering brengen. Welke partij wil bijvoorbeeld de bedrijfswagens weg en welke partij wil ze behouden?

Vlak voor de verkiezingen van 26 mei hielden onze collega’s van AutoGids een enquête naar de ideeën van politieke partijen over mobiliteit. CD&V, Groen, N-VA, Open VLD, PvdA en SP.A (en zes Franstalige partijen bij het Franstalige blad Moniteur Automobile) lieten hun licht schijnen over gevoelige onderwerpen als bedrijfswagens, de staat van ons netwerk en de eventuele hervorming van de verkeersbelasting in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Bedrijfswagens

Zo kom je in de enquête onder meer te weten dat de meningen over bedrijfswagens bij de Vlaamse politieke partijen verdeeld zijn. De regeringspartijen willen de bedrijfswagens vergroenen maar niet aan het systeem raken, terwijl de oppositiepartijen de bedrijfswagens willen uitfaseren. Beide kampen willen loonverlies vermijden.

Kilometerheffing

De Vlaamse regering was tot voor kort een grote voorstander van rekeningrijden, maar op het einde van de legislatuur veranderde ze opvallend van mening. De linkerkant van het politieke spectrum blijft een voorzichtige voorstander van een kilometerheffing.

Het volledige “Dossier Verkiezingen” vind je in AutoGids 1031.

Advertentie
Advertentie
Advertentie