Opel werd in 2017 overgenomen door PSA (Peugeot-Citroën), en de modellen zijn vandaag volledig geïntegreerd in de logistieke keten van Stellantis. Dat betekent dat Opel gebruik maakt van de platformen van de groep. Met drie Belgische premières in Paleis 5 versterkt het merk met de ‘Blitz’ als logo zijn SUV-aanbod. Als bezoeker van het Autosalon 2025 kan je er nog modellen met verbrandingsmotoren ontdekken, maar over drie jaar zou Opel volledig elektrisch moeten zijn.
De comeback
De naam Frontera maakt zijn comeback. Deze SUV, die in Belgische première te zien is op de Brussels Motor Show 2025, vervangt de Crossland. Het moderne ontwerp is eerder hoekig om de binnenruimte te optimaliseren. Op de Opel-stand zal de elektrische variant met 113 pk (83 kW) en een batterij met een capaciteit van 44 kWh te zien zijn, goed voor een WLTP-rijbereik van 400 km. De prijs? Vanaf 29.000 euro voor de elektrische versie. Daarnaast is er een hybride variant met 100 of 136 pk en een microhybride met 100 pk, startend vanaf 24.250 euro. De Frontera is langer dan het model dat hij vervangt en kan in de hybrideversie met 136 pk zelfs twee extra zitplaatsen bieden, tenzij je liever kiest voor een royale koffer van 450 liter. Leuk detail: ondanks de kenmerkende Opel Vizor-grille is deze wagen nauw verwant aan de Citroën C3 Aircross.
De patriarch
De Opel Grandland is een no-nonsense SUV voor gezinnen. Achter het verlichte Blitz-logo op de grille schuilt de techniek van de Peugeot 3008. Op de Brussels Motor Show wordt de elektrische versie met 213 pk (157 kW) in Belgische première voorgesteld. Er zijn twee batterijopties: één met 73 kWh met een WLTP-rijbereik van 525 km en één met 82 kWh met een bereik tot 583 km. Verder zijn er hybride-aandrijvingen met 136 pk en een plug-inhybride met 195 pk beschikbaar. Deze SUV meet 4,65 meter, maar biedt slechts twee zitrijen. Opel kiest daarmee resoluut voor comfort en binnenruimte, ideaal voor gezinnen. Het interieur heeft een modern cockpitdesign met een horizontaal geplaatst scherm op de middenconsole. Een leuk detail is de Pixel Box-oplader, een compartiment met een doorschijnend oppervlak waarin je je smartphone draadloos kan opladen en toch in de gaten kan houden. Prijzen starten vanaf 40.400 euro voor de hybrideversie en 46.650 euro voor de elektrische variant.
Make-over
De Opel Mokka kreeg een lichte facelift. Op de Brussels Motor Show wordt de elektrische versie in Belgische première getoond, hoewel het model ook beschikbaar is met een verbrandingsmotor en een 48V-hybride aandrijving. Bij de facelift kreeg de Mokka een vernieuwd interieur met twee schermen en een nieuw ontworpen stuur. Het infotainmentsysteem is van de nieuwste generatie en maakt gebruik van AI zoals ChatGPT. De elektrische Mokka, met 156 pk (115 kW) en een batterij met een capaciteit van 54 kWh voor een WLTP-rijbereik van 403 km, kost minimaal 34.400 euro. De benzineversie met een 130 pk sterke 1.2-liter driecilinder is verkrijgbaar vanaf 25.900 euro.
De klassiekers
Opel toont niet zijn volledige gamma in Paleis 5, maar enkele klassiekers mogen niet ontbreken. Zo is de Corsa aanwezig met een 48V-hybride aandrijving. Deze compacte wagen biedt 136 pk dankzij een elektromotor met een vermogen van 28 pk (21 kW) die in de versnellingsbak is geïntegreerd. Een andere favoriet is de Opel Astra, in de ‘Sports Tourer’ breakversie. Op het Salon wordt hij voorgesteld met verbrandingsmotoren: een 1.2-liter turbobenzine of een 1.5-liter diesel. Toch zijn zowel de Corsa als de Astra ook verkrijgbaar als volledig elektrische modellen. Dat geldt ook voor de Vivaro, die het bedrijfsvoertuigengamma van Opel vertegenwoordigt op het Salon.