Bert Troubleyn

13 JAN 2021

Opel Mokka krijgt elektrische OPC‑afgeleide

Maar verwacht geen (grote) vermogensboost…

20210113101512opelmokka(1).jpg

Het Britse magazine Auto Express sprak met Stephen Norman, de manager van Vauxhall, de Britse evenknie van Opel. Norman verklapte aan onze collega’s dat het VXR-logo – het equivalent van OPC bij Opel – zijn terugkeer zal beleven in de nieuwe Mokka. En deze keer moeten we geen opgepepte turbomotor in de neus verwachten, want de toekomstige Opel Mokka OPC is afgeleid van de puur elektrische variant van het model.

20210113101513opelmokka(3).jpg

Ook qua vermogen moet je geen al te grote hoop koesteren, want: “Als je vraagt naar de topsnelheid of de acceleratie: daarvan bieden we nu al genoeg. Maar we kunnen performance toevoegen op andere vlakken”, zo vertelt Norman. Wij lezen daarin dat de Mokka OPC dezelfde elektromotor van 136 pk en dezelfde batterij van 50 kWh zal gebruiken. De veranderingen tegenover een standaard Mokka-E zullen we dus moeten zoeken in de ophanging, de afstelling van de rijhulpsystemen en dergelijke meer.

20210113101513opelmokka(2).jpg

En de ambities zijn groot: “Dit wordt een sportwagentje in de nobele betekenis van het woord performance – dus geen waanzinnige supercarprestaties. Dit wordt een model dat zich niet zal moeten schamen naast het ST-gamma van een van onze rivalen”, zo hint Stephen Norman. Een elektrische rivaal voor de Ford Puma ST?

Advertentie
Advertentie
Advertentie