Jean-Francois Christiaens

23 AUG 2019

Porsche toont het interieur van zijn Taycan

Porsche gaat steeds meer van zijn elektrische Taycan laten zien. In afwachting van het finale koetswerk is dit alvast het interieur. Met een dashboard met heel wat schermen.

20190823074018porschetaycantdb.jpg

Begin september wordt de Taycan officieel voorgesteld. Dit zijn alvast de eerste beelden van het interieur van het productiemodel. De Taycan krijgt uiteraard digitale displays, met onder meer een instrumentenpaneel van 16,8 duim. Porsche zegt dat echt glas en een door opdamping verkregen polarisatiefilter het scherm antireflecterend maakt.

De chauffeur kan voor het instrumentenpaneel kiezen tussen vier weergaves: Classic, met typische Porsche-klokken en een ‘vermogensmeter’ in plaats van de toerenteller; Map, met een kaartweergave in plaats van de vermogensmeter; Full Map, met een kaart op de volledige breedte van het scherm; en Pure, met alleen de meest essentiële rijinformatie.

20190823074019porschetaycantdb.jpg

Ook op de middenconsole zit een centraal scherm, een van 10,9 duim, voor het infotainment. En zelfs de passagier kan optioneel een scherm voor zijn neus krijgen, dat met het hoofdscherm verbonden is en zo een volledig doorlopende strook vormt.

Onder het centrale scherm bevindt er zich nog een 8,4 duim groot scherm met haptische feedback en geschriftherkenning om adressen snel in te geven. Ook de klimaatregeling kun je er rechtstreeks mee instellen. En tot slot nog het laatste detail voor de Porschisten: starten doe je nog steeds aan de linkerkant van het stuur.

20190823074238porschetaycantdb.jpg

Advertentie
Advertentie
Advertentie