Sébastien Vanhouche

5 MEI 2022

Project Ronin, de elektrische GT volgens Fisker

Het grootste rijbereik ter wereld, extreme prestaties, unieke deuren voor makkelijk in- en uitstappen, … deze Ronin is op zijn minst interessant te noemen.

Na de Ocean SUV, de uitstekende reservatiecijfers voor het model en de komst van een tweede, meer betaalbare model dat de naam Pear krijgt, kondigt Fisker nu zijn derde model aan. Nu gaat het om een GT, die Ronin gedoopt wordt, zoals de beroemde film. Het zijn trouwens de achtervolgingsscènes in die film die de inspiratiebron vormden voor de naam van het model!

Vlaggenschip

“Het doel is om het grootste rijbereik ter wereld voor een in serie gebouwd auto te bereiken, in combinatie met een extreem hoog prestatieniveau. Project Ronin zal een uitstalraam worden van onze interne capaciteiten op het vlak van engineering, aandrijvingen en software,” zegt Henrik Fisker, CEO van het bedrijf. Grote beloftes.

plaatsen en unieke deuren… 

Hoewel Fisker nog geen cijfers bekendmaakt, zegt het merk wel dat deze GT vier inzittenden en hun bagage zal kunnen vervoeren over lange afstanden. Het gaat dus niet zomaar om een coupé. De Ronin moet ook beschikken over actieve aerodynamische elementen en een batterij die geïntegreerd is in de structuur van het onderstel, om zo de stijfheid te verbeteren. Fisker vermeldt ook “unieke deuren voor makkelijker in- en uitstappen”. We zijn benieuwd!


Advertentie
Advertentie
Advertentie