Sébastien Vanhouche

28 MRT 2023

Renault Espace: Austral XXL

De 6e generatie Espace is uiteindelijk slechts een 21 cm langere Austral met 7 zitplaatsen... Maar dat belet Renault niet om te verkondigen dat je meer ruimte hebt aan boord dan bij de vorige generatie!

Renault heeft eindelijk de 6e generatie Espace onthuld! Na enkele teasers waarbij we onder meer zijn immense glazen dak van 1,33 m lang konden bewonderen, mogen we nu deze XXL-versie met 7 zitplaatsen van de Austral in vol ornaat aanschouwen. De Espace deelt zowat alles met zijn kleine broer, van zijn look tot zijn CMF-CD-platform over zijn hybride motorisatie van 200 pk en de technologie aan boord.



Speelruimte

Het belangrijkste in een Espace is zijn modulariteit en zijn binnenruimte. Deze 6e generatie beschikt standaard over 5 zitplaatsen, met 7 zetels als optie, net zoals zijn voorganger. De tweede zitrij kan je 220 mm verschuiven om tot 321 mm knieruimte te creëren voor de passagiers achterin. Ook de rugleuningen kunnen 31 graden naar achteren worden gekanteld, terwijl ze in twee onafhankelijke delen kunnen neerklappen in een 60/40-verdeling.



Groter en kleiner tegelijk

Qua binnenruimte kondigt Renault een toename aan dankzij een 2,74 m lange wielbasis en een lengte van 4,72 m voor de nieuwe Espace. Dat is nochtans 14 cm minder dan zijn voorganger, maar wel 21 cm meer dan bij de Austral. De koffer is 159 liter groot met alle 7 zetels overeind, 777 liter in een 5-zits configuratie en 1.818 liter met alle zetels plat.



Eén motor, lancering in de lente

Bij zijn lancering zal de 6e generatie Renault Espace enkel beschikbaar zijn met de hybride E-Tech-motorisatie van 200 pk, die we al konden ontdekken in zijn kleine broer. Ook de 4Control-vierwielsturing neemt hij over van de Austral, wat zeker en vast van pas zal komen om deze SUV te manoeuvreren. Tenslotte is het enkel nog wachten op een Belgische prijs voor deze Austral XXL, al gaan de orderboeken wel reeds in de lente open.



Advertentie
Advertentie
Advertentie