Jean-Francois Christiaens

27 JUL 2020

Rolls‑Royce kondigt de geboorte aan van een nieuwe Ghost

De ‘baby-Rolls’ wordt tegen het eind van het jaar volledig vernieuwd. De nieuwe Ghost krijgt een nieuw, meer minimalistisch design onder de naam “Post Opulence”. Zijn klimaatregeling heeft een luchtzuivering die virussen kan filteren.

20200727050148rrghost.jpg

In een open brief heeft Rolls-Roycedirecteur Torsten Müller-Ötvös aangekondigd dat er een nieuwe Ghost komt om het huidige model uit 2009 te vervangen. Dat model is ondertussen trouwens het ‘populairste’ (als we dat zo mogen zeggen) uit de 116-jarige geschiedenis van het merk geworden.

Deze kleine broer van de Phantom werd in 2009 op het salon van Frankfurt gelanceerd. De nieuwkomer neemt er de beroemde Spirit of Ecstasy van over die trots op het radiatorrooster troont en de in de deuren geïntegreerde paraplu’s. Al de rest is helemaal nieuw: het team is vijf jaar geleden van een blanco blad vertrokken om deze nieuwe generatie te ontwikkelen.

20200727050148rolls-roycespirit.jpg

In zijn brief laat Müller-Ötvös verder weten dat de auto een minimalistisch uiterlijk krijgt, dat veel minder ostentatief is om te beantwoorden aan de wensen van klanten die op zoek zijn naar meer ‘zuiverheid’. Rolls-Royce spreekt zelf van het tijdperk van de “Post Opulence”. Müller-Ötvös belooft verder “innovatieve maar moeiteloze technologie en een echte ingenieursbasis”. Zo weten we al dat de wagen uitgerust zal zijn met de meest performante luchtzuivering ooit in een auto, die “bijna alle ultrafijne deeltjes, virussen en bacteriën (…) in minder dan twee minuten kan elimineren”.

De nieuwe Ghost wordt officieel deze herfst onthuld.
Advertentie
Advertentie
Advertentie