Sébastien Vanhouche

9 DÉC 2022

Scoop: binnenkort ook een EQA berline?

Onze spionnen zijn erin geslaagd om foto’s te maken van een prototype in het ontwikkelingscentrum van Mercedes in Stuttgart!

Net als de andere Mercedes-modellen met EQ-badge krijgt de EQA, naast zijn SUV-versie, blijkbaar ook een meer ingetogen koetswerkvorm. Onze spionnen hebben immers foto's gemaakt van wat lijkt op een A-Klasse of een CLA berline, maar die staat te laden aan een snellaadstation! Dat suggereert dat het om een 100% elektrisch voertuig gaat.

Berline of vierdeurs coupé? 

Herinner je dat Gorden Wagener, de designdirecteur van Mercedes, op het Salon van München in 2021 de komst vermeldde van een vierdeurs berline- of coupéversie van de EQA. Opmerkelijk is dat, hoewel het slankere koetswerk van de CLA aerodynamischer is, de berline eigenlijk de laagste Cx heeft...

Nog meer nieuws op komst! 

In tegenstelling tot de EQE en EQS zal de EQA berline waarschijnlijk niet gebaseerd zijn op een specifiek 100% elektrisch onderstel. Helaas zal hij naar verwachting pas in 2025 bij de dealers staan... Een tijdspanne waarin we ongetwijfeld meer informatie te weten zullen komen. Als bonus begon, terwijl onze spionnen het elektrische prototype fotografeerden, ook een gecamoufleerde G-Klasse op te laden! Er komt zeker iets nieuws bij Mercedes!

?

PUBLICITÉ
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ