Jean-Francois Christiaens

24 DÉC 2018

Scoop: nieuwe Mercedes CLA laat zich zien

Deze twee prototypes hebben niet gewacht tot Mercedes officieel het doek licht van de volgende CLA-generatie om op de weg te verschijnen. Zo krijgen we nu al een voorsmaakje van deze langverwachte toekomstige middenklasser in de sportieve versies 35 en 45 AMG.

Mercedes bevestigde het al met een officiële teaser enkele dagen geleden: de toekomstige generatie van de CLA vierdeurscoupé gaat in wereldpremière op de volgende CES in Las Vegas. Mercedes stelt de nieuwe CLA bovendien tentoon in een ‘black box’ achter de schermen van het salon van Brussel. Onze spionnen konden nu al twee prototypes fotograferen in tijdens testwerk. Het gaat om de sportieve Mercedes-AMG 35 en 45.

EQ Boost?

Net als bij de recent gelanceerde A-Klasse met vijf deuren, krijgt de CLA 35 een 2.0-turbobenzineblok met iets meer dan 300 pk. De nog straffere CLA 45 AMG, die je vooral herkent aan de vier uitlaatpijpen tegenover slechts twee in de 35, doorbreekt wellicht de grens van 400 pk. Om dat te bereiken, krijgt de 2.0-turbobenzine met vier cilinders mogelijk een elektrisch duwtje in de rug dankzij de EQ Boost-functie die al bij andere modellen in de Mercedes-catalogus verscheen.  

Sexy alternatief

Dankzij deze foto’s kunnen we het algemene profiel van de volgende CLA nu al bekijken. De vierdeurscoupé wordt een sexy alternatief voor de recente A-Klasse Berline, die nog maar net op de markt verscheen als aanvulling op de traditionele hatchback met vijf deuren.

PUBLICITÉ
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ