François Piette

21 SEP 2016

Scoop: de Toyota Supra keert terug!

Hij is al veertien jaar van de markt verdwenen. Maar Toyota wil de legende tegen 2018 weer tot leven wekken. Daarvoor koos het merk een luxueuze partner: BMW!

De toekomstige Toyota Supra zal zijn onderstel delen met de BMW Z5-roadster. De Supra is krachtiger en luxueuzer dan de GT86, en zijn naam kennen liefhebbers van snelle bolides nog wel. De toekomstige generatie zal echter complexer zijn dan de vorige: hij zou namelijk een hybride aandrijving krijgen en vierwielaandrijving.

Hybride

Momenteel is de informatie nog vrij vaag, ook al gaan er heel wat geruchten de ronde. Wat min of meer zeker is, is een hybride aandrijving van om en bij de 500 pk. Dat vermogen gaat naar de vier wielen. Goed om weten: de Z5 zou dezelfde technologie krijgen. Een brandstofversie van de Supra zou eventueel ook op het programma staan, en ongeveer 400 pk krijgen.

Toyota tekent uiteraard voor de hybridetechnologie, BMW zou zich kunnen bezighouden met de verbrandingsmotor. Dus: Japanse V6 of Beierse zes-in-lijn? In elk geval: vermogen is er dankzij twee turbo’s genoeg!
Advertentie
Advertentie
Advertentie