Jean-Francois Christiaens

1 DEC 2022

Silence: dit nieuwe merk komt naar België

De Astara-groep gaat de producten van het merk Silence invoeren in de Belux, met een innovatieve oplossing met uitneembare batterijen.

De laatste tijd zijn er steeds meer oplossingen voor 'micromobiliteit' op de markt. D'Ieteren voert bijvoorbeeld de sympathieke Microlino in om de concurrentie aan te gaan met de Ami van Citroën. Om ook een plaats te veroveren in deze snelgroeiende markt, heeft de Astara-groep (die onder andere Hyundai, Suzuki en MG invoert) aangekondigd de producten van Silence te zullen verdelen in België en Luxemburg.

S04

Het Spaanse merk Silence is gespecialiseerd in stedelijke mobiliteitsoplossingen en biedt een reeks elektrische scooters (S01 en S02) aan en een elektrisch microvoertuig met de naam S04. Die laatste is een compacte stadsauto met twee zitplaatsen en een bagageruimte van 247 liter.

Mobiele batterijen

Eén van de bijzondere kenmerken van dit kleine voertuig is dat het verwijderbare en uitwisselbare batterijmodules heeft met een capaciteit van 5,6 kWh. Daarvan kunnen er twee onder de zetels van de S04 worden geschoven (tegen één bij scooters), waardoor hij een rijbereik tot 150 km krijgt. De batterij heeft de vorm van een 'trolley', wat betekent dat hij gemakkelijk kan worden opgeladen waar je maar wilt en ook gebruikt kan worden als stroombron.


Met of zonder rijbewijs

Een andere leuke bijkomstigheid is dat de S04 verkrijgbaar is in twee versies. De instapversie heeft een maximumsnelheid van 45 km/u en kan gebruikt worden zonder rijbewijs. Maar er komt ook een 'onbegrensde' versie die 85 km/u kan halen en waarvoor een rijbewijs B nodig is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Citroën Ami, waarvan we het jammer vonden dat zo'n versie niet beschikbaar is toen we onlangs de Buggy-uitvoering testten buiten het stadscentrum.


Kopen of huren

De precieze details van de lancering van de Silence S04 voor de Belgische markt zullen worden onthuld op het komende Autosalon van Brussel. Maar klanten zullen kunnen kiezen tussen kopen, een flexibel abonnementssysteem of zelfs het gebruik van het voertuig via een autodeelplatform.

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie