Sébastien Vanhouche

27 FEB 2023

Sono Motors: de Sion komt er niet

De 45.000 mensen die er één bestelden, krijgen hun voorschot terug.

Het Duitse bedrijf heeft definitief de stekker uit zijn zonnewagen getrokken, de Sion. Gezien het gebrek aan fondsen kiest Sono Motors ervoor om zich eerder te concentreren op zijn technologie voor bussen en vrachtwagens. “Het was een moeilijke beslissing en ondanks de 45.000 reservaties en voorbestellingen voor de Sion, zien we ons verplicht om te reageren en onze activiteiten te reorganiseren,” zegt Laurin Hahn, mede-oprichter en CEO van het bedrijf.

Vruchteloze reddingspogingen

De startprijs van de Sion, die oorspronkelijk € 20.000 zou gaan kosten, steeg doorheen de jaren om uiteindelijk te flirten met de € 30.000. Een prijsstijging die jammer genoeg niet volstond om het project te redden. Eind 2022 lanceerde het bedrijf nog de campagne #SaveSion om zo 3.500 mensen zover te krijgen om hun voertuig al volledig te betalen om met dat geld de productie op te starten. Maar dat mocht niet baten. 

Het is nog niet gedaan…

Van de 45.000 mensen die een exemplaar reserveerden, zou een groot gedeelte hun geld terugkrijgen. Het bedrijf heeft daarvoor een plan uitgewerkt. Ondanks alles is het idee van een betaalbare elektrische zonnewagen nog niet dood en begraven. Sono Motors heeft immers de intentie om zijn ‘Sion-project’ te verkopen. Nu nog een koper vinden…

Advertentie
Advertentie
Advertentie