Pierre-Benoit Sepulchre

5 APR 2022

Staat Audi op het punt om McLaren over te nemen?

Het doel van de Duitse autobouwer: deelnemen aan de Formule 1!

Terwijl McLaren in de herfst nog een overname door het merk met de vier ringen ontkende, bevestigen onze collega’s van Automobilwoche dat de situatie al een tijdje de goede kant uitgaat. Van 450 miljoen euro enkele maanden geleden, zou Audi zijn bod om eigenaar te worden van McLaren verhoogd hebben naar € 650 miljoen. En het Duitse magazine zegt dat een intentieverklaring in de komende uren ondertekend kan worden!

Audi in de F1?

Deze aankondiging komt bovenop een andere: de nakende intrede van Porsche in de Formule 1, en dat volgens het persagentschap Reuters. Het merk zou de zaak concreet maken via Red Bull, terwijl Audi gebruik zou maken van de expertise van McLaren om zijn opwachting te maken in het F1-circus. Als het bod van Audi aanvaard wordt, ligt de bal in het kamp van de toezichtraad van de Volkswagen-groep, de eigenaar van Audi (maar ook van Porsche), die zich dan via een stemming moet uitspreken over de acquisitie. 

Welkom Audi, vaarwel BMW?

In 2021, hervatte McLaren de gesprekken met BMW om een platform te ontwikkelen voor een 100% elektrische sportwagen. Als de aankoop door Audi doorgaat, twijfelen we er niet aan dat de samenwerking tussen McLaren en BMW op de schop gaat. Het zou ook vragen oproepen over de integratie van de Britse autobouwer in het Volkswagen-sterrenstelsel, dat met Lamborghini al een sportief merk in zijn gelederen heeft.


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie