Jean-Francois Christiaens

12 AUG 2022

Te koop: een unieke McLaren F1, waarschijnlijk voor een astronomische prijs!

Hij wordt beschouwd als één van de 3 iconen van de autowereld, naast de Ferrari 250 GTO en de Alfa Romeo 8C 2900. De McLaren F1 is de overtreffende trap op alle vlakken en wordt bijna nooit te koop aangeboden. Dus als je de middelen hebt, is dit je kans!

Met 106 geproduceerde exemplaren, waarvan er slechts 64 voor gebruik op de openbare weg bestemd waren, is de McLaren F1 een spreekwoordelijke eenhoorn. De kans om er één te koop te zien is amper groter dan die om er één op de weg tegen te komen! RM Sotheby's veilt er één tijdens zijn openbare verkoop in Monterey. Bovendien heeft deze auto een uniek detail: door de fabriek opnieuw ontworpen en verbeterde koplampen!

059, zo staat hij bekend...

Dit chassisnummer, nummer 059, is één van de laatst gebouwde exemplaren van de McLaren F1. De bolide werd in 1998 nieuw verkocht in het Verenigd Koninkrijk en nu in de Verenigde Staten, met amper 16.400 mijl of iets meer dan 26.000 km op de teller. Er is dus maar heel weinig mee gereden en hoewel het veilinghuis niet veel zegt over de algemene staat van de auto, vermeldt het wel dat de auto gebaat zal zijn met een grondige revisie... Een ingreep die al snel tot een duizelingwekkende factuur kan leiden, want hiervoor moet de auto ongetwijfeld terug naar de fabriek!

Qua prijs mag je rekenen op ongeveer... 10.000.000 euro! Een monsterlijke som geld, maar veel minder dan wat je kwijt zou zijn voor één van de andere hierboven genoemde iconen: meer dan 20 miljoen euro voor een Alfa Romeo 8C 2900 en ongeveer 50 miljoen euro voor een Ferrari 250 GTO! Genieten van één van de beste supercars aller tijden en zijn 627 pk sterke V12 heeft zo zijn prijs…

Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie