Sébastien Vanhouche

18 MEI 2022

Tesla Superchargers beschikbaar voor iedereen, ook in België!

België, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden openen ook een aantal van hun Superchargers voor alle elektrische voertuigen!


De golf zet zich voort! Na Frankrijk, Nederland en Noorwegen is het nu de beurt aan België om zijn Superchargers toegankelijk te maken voor alle elektrische voertuigen, zelfs zij die niet gebouwd werden door de Amerikaanse autobouwer. Allemaal? Jammer genoeg niet… Slechts 9 ervan hebben hun laadpalen geopend voor alle bestuurders van elektrische voertuigen. 

De lijst van Superchargers die ook toegankelijk zijn voor ‘niet-Tesla’s’ kan geraadpleegd worden via de interactieve kaart van het merk:

Van Zweden naar Spanje 

En België is niet het enige land dat van deze opening profiteert. Ook in Engeland, Spanje, Zweden en Oostenrijk wordt het netwerk opengesteld voor alle gebruikers van elektrische auto's. Maar net als in België zal niet de hele Supercharger-park van het Amerikaanse merk toegankelijk zijn, maar slechts een deel ervan, ook nu weer om "de gebruikerservaring te evalueren, het gebruik op te volgen en de feedback van de gebruikers te analyseren".

Wil je ervan gebruikmaken? 

Als je wil inpluggen zonder dat je met een Tesla rijdt, volg dan deze handleiding. Het enige wat je met doen is:

  • De Tesla app downloaden, een account aanmaken en je bankgegevens invoeren
  • Kies in de app het eerste vakje "Charge a non-Tesla vehicle" om de locatie van beschikbare opladers te zien.
  • Steek ter plaatse de stekker in de laadpoort van je auto, kies de specifieke oplader in de app en druk op "Start Charging".
  • Om de oplaadsessie te beëindigen, klik je gewoon op "Stop charging".

Voorzorgsmaatregelen

Opgepast, dit programma is nog in de testfase, dus het is mogelijk dat je elektrische auto wat communicatieproblemen heeft met de Tesla-server... Voor je op één van deze open Superchargers rekent, moet je misschien toch checken of het opladen wel begint in ons land...

Advertentie
Advertentie
Advertentie