Bert Troubleyn

21 AUG 2020

Trump verklaart oorlog aan Goodyear

De president vindt dat Goodyear, een van de twee laatste Amerikaanse bandenproducenten, hem beledigd heeft en roept daarom op tot een boycot. America first?

Amerikaans president Donald Trump heeft via Twitter opgeroepen tot een boycot van Goodyear. In een tweet schrijft hij: “Koop geen GOODYEAR BANDEN – Ze hebben een VERBOD OP MAGA-PETJES aangekondigd. Koop betere banden voor veel minder geld!”. De MAGA-petjes waar Trump het over heeft, zijn de rode petjes met daarop in witte letters zijn slogan “Make America Great Again”.

Eerder deze week zou een interne presentatie van Goodyear rond diversiteit naar buiten zijn gelekt. Daarin zou zijn uitgelegd dat kledingstukken met (eerder linkse) slogans als “Black Lives Matter” of “Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender Pride” aanvaardbaar zijn, maar (eerder rechtse) zaken als “All Lives Matter” of “MAGA-accessoires” niet door de beugel kunnen. Goodyear heeft al verklaard dat de presentatie die is gelekt nog niet af was en nog is bijgestuurd, en dat het gewoon elk soort politieke statements uit zijn sites wil weren, ongeacht voor wie ze supporteren. Maar die verklaring kwam te laat voor Trump en hij blijft uiting geven aan zijn woede jegens Goodyear. Het is ironisch dat net een president die verkozen is met als strijdpunt “America first” zo openlijk oproept tot een boycot van een van de laatste twee Amerikaanse bandenconstructeurs (naast Goodyear is er nog Cooper).
Advertentie
Advertentie
Advertentie