Jean-Francois Christiaens

6 JUL 2021

Tweedehandswagens profiteren van ‘onzekerheid’

Het eerste semester van 2021 blijft ‘dramatisch’ voor de nieuwe inschrijvingen in België. De tweedehandsmarkt houdt zich beter overeind.

Traxio, de belangenvereniging van de autosector, heeft de Belgische inschrijvingscijfers van het eerste semester van 2021 in detail geanalyseerd. Het betreurt opnieuw “dramatische cijfers” voor de inschrijvingen van nieuwe auto’s, ondanks een lichte heropleving (+8,6 procent) in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, toen we volop in de coronacrisis zaten. “De analyse van de gecumuleerde cijfers van de zes eerste maanden van het jaar toont (bijna) overal een groei in vergelijking met rampenjaar 2020, maar in verhouding tot 2019 blijft de achteruitgang toch alarmerend: -24,5 procent.”

Onzekere toekomst

Naast de gevolgen van de coronacrisis in combinatie van het tekort aan elektronische chips die op dit moment de autosector treft wijst Traxio als reden voor de kelderende autoverkopen ook op twijfels bij de consument rond de aandrijflijn die hij moet kiezen: “Elektrische voertuigen blijven duur en de onzekere toekomst van verbrandingsmotoren doet klanten hun aankoop uitstellen of kiezen voor een tweedehandse wagen.”

Volkswagen op kop

De tweedehandsmarkt doet het namelijk wel nog steeds goed in België: in het eerste semester van 2021 werden 4,2 procent meer occasies ingeschreven dan in dezelfde periode van 2019 en 27,7 procent meer dan in de eerste zes maand van 2020.

De top 5 van bestverkochte merken op de tweedehandsmarkt in België wordt gevormd door Volkswagen, BMW, Mercedes, Opel en Peugeot.

Op zoek naar een tweedehandswagen?

Advertentie
Advertentie
Advertentie