Pierre-Benoit Sepulchre

28 JUL 2022

Video: de Tsjechische politie neemt een Ferrari in beslag en maakt er een interventievoertuig van

Er werd meer dan € 13.000 gespendeerd om de Italiaanse bolide aan te passen!

Het is geen geheim dat criminelen en maffiosi mooie koetswerken op prijs stellen. Het is een manier om te pronken met de omvang van hun rijkdom, hoe die ook vergaard is. Enkele maanden geleden nam de Tsjechische politie een Ferrari 458 Italia in beslag bij de arrestatie van een plaatselijke schurk. Terwijl sommige politiediensten dit soort speelgoed liever vernietigen (dat is met name het geval in de Filipijnen), besloten de Tsjechen hun oogst te hergebruiken door er een interventievoertuig van te maken!

Niet minder dan CZK 340.000 (ongeveer € 13.800) werd gespendeerd aan het ombouwen van de coupé, die, eenmaal klaar, naar de speciale controledienst van de Slavische Republiek werd gestuurd. Alleen speciaal opgeleide politiemensen zullen ermee mogen rijden. In een verklaring van de lokale politie staat dat de Ferrari 458 Italia zal worden ingezet "tegen de meest agressieve bestuurders op de Tsjechische snelwegen, bij de achtervolging van gestolen voertuigen of bij de bewaking van plaatsen waar tuning-events worden gemeld".

Voor hij bij de politie kwam, kreeg de Ferrari een nieuwe aankleding, een camerasysteem, waarschuwingslichten, een dispaly voor communicatie en een politieradio. Toen het voertuig in beslag genomen werd, had het nog maar 2.000 km op de teller!


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie