Sébastien Vanhouche

26 OKT 2022

Video: Electrikhana, Ken Block laat zich gaan in Vegas!

Voor het eerst kroop de Amerikaanse piloot achter het stuur van zijn elektrische Audi S1, de Hoonitron!

Stop! Laat alles vallen, zoek een comfortabel plaatsje en neem er wat popcorn bij, want Ken Block heeft net zijn nieuwste Gymkhana-video gedropt. Alleen gaat het in dit geval eigenlijk om een 'Electrikhana', want voor het eerst doet de Amerikaanse piloot het met een elektrische bolide! En niet zomaar één, want deze door Audi op maat gemaakte auto is absoluut crazy....


Een auto van 12 miljoen dollar! 

Geïnspireerd op de Audi Quattro S1 die in 1987 de Pikes Peak won, kreeg deze 100% elektrische auto de naam 'Hoonitron'! Het kostte het merk met de vier ringen maar liefst 12 miljoen dollar om hem te bouwen! Als je het ontstaansproces in detail wil ontdekken, bekijk dan de onderstaande video: 


Meer dan honderd banden gesneuveld! 

Als je één ding moet onthouden over deze Hoonitron, dan is het wel dat hij twee elektromotoren heeft, één per as, die elk maar liefst 3.000 Nm koppel ontwikkelen! Ja, deze Audi beschikt in het totaal over 6.000 Nm koppel! Als gevolg daarvan werden tijdens de opnames in Las Vegas meer dan honderd banden de vernieling in gereden! We vallen misschien in herhaling, maar neem er wat popcorn bij en geniet van de video:


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie