Jean-Francois Christiaens

19 AUG 2019

Video: uitzonderlijke veiling van historische Porsche loopt volledig in het honderd

De allereerste Porsche uit de geschiedenis moest een recordprijs opleveren. Maar uiteindelijk zorgde de veiling voor grote verwarring in het publiek, en liep ze volledig in het honderd.

Het laatste nog bestaande exemplaar van Porsches allereerste model ooit, de Type 64, moest afgelopen weekend een recordprijs opleveren op de veiling van RM Sotheby’s. Nadat de auto triomfantelijk wordt voorgereden, gaat de prijs op het scherm al pijlsnel de hoogte in. Eerst wordt er 30 miljoen dollar geboden, dan 40 miljoen dollar. De opwinding in de zaal neemt toe. Dan gaat het richting 50, 60 en zelfs 70 miljoen dollar. Daardoor zou deze Porsche de duurste auto ooit geveild worden.

Maar ineens verandert de prijs op het scherm naar… 17 miljoen dollar en bleek het openingsbod dat de veilingmeester uitsprak niet 30 miljoen maar… 13 miljoen dollar te zijn. Daardoor is het opeens gedaan met het enthousiasme. De prijs blijft ongewijzigd, tot grote ontsteltenis van het publiek. Resultaat: de auto wordt uiteindelijk niet geveild omdat de minimumprijs niet wordt bereikt. Binnenkort een tweede kans zonder misverstand?

Advertentie
Advertentie
Advertentie