Sébastien Vanhouche

23 AUG 2022

Vision 7S: Skoda geeft een voorsmaakje van het koetswerkdesign

Een aantal designelementen zullen ook terugkomen op andere toekomstige modellen van het merk.

Na een schets van het interieur met zijn 7 plaatsen in 'relaxzetel'-stijl onthuld te hebben, toont Skoda een paar schetsen van het koetswerkdesign van zijn Vision 7S concept. En dat is belangrijk omdat dat design verder gaat dan enkel dit model en ook zijn weg zal vinden naar de rest van het gamma. Een "Modern Solid" look, zoals Skoda het noemt. 

Robuust en imposant! 

Deze Vision 7S heeft een heel strak en imposant uiterlijk, in tegenstelling tot de huidige, rankere Skoda's. Met dit concept wil Skoda robuustheid uitstralen. Opdracht volbracht. Ook de koplampen zijn anders dan die van de andere modellen van het merk. Ze zijn T-vormig, terwijl de dagrijlichten in het bovenste deel zitten, dat in de grille lijkt over te lopen. We zien dit als de nieuwe lichtsignatuur voor Skoda. 


Specifieke elektrische voorzieningen... 

De bumper met zijn zeven ventilatiegaten draagt bij tot het gevoel van robuustheid en stevigheid. Maar het is moeilijk je een stationcar of een berline met hetzelfde ontwerp voor te stellen. Skoda heeft het ook over een zwarte, volledig gesloten grille, zoals meestal het geval is bij 100% elektrische auto’s. Deze indrukwekkende 7-zitter zal dus hoogstwaarschijnlijk uitsluitend elektrisch worden aangedreven.


Advertentie
Advertentie
Advertentie