Pierre-Benoit Sepulchre

24 AUG 2022

Een chip die ingeplant werd in zijn hand ontgrendelt de deur van zijn Tesla

Het is geen optie die door de autobouwer aangeboden wordt!

Nee, Tesla stelt (nog) niet voor om een microchip onder je huid in te planten om zo je auto te kunnen vergrendelen en ontgrendelen. Maar één van de klanten van de Californische autobouwer heeft het op eigen houtje gedaan. Brandon liet twee chips in zijn hand implanteren met de bedoeling er cryptocmunten en gevoelige gegevens in op te slaan. Twee uitsteeksels die ook als sleutel fungeren, zorgen ervoor dat de man zijn huis kan afsluiten, terwijl één ervan zelfs de deuren van zijn Tesla Model 3 kan ontgrendelen.

De man maakt deel uit van een testpanel van honderd mensen die dagelijks bezig zijn met het uitproberen van deze chips, ontworpen door het crypto-bionische identiteitsbedrijf Vivokey. De chips zijn gecoat met een stof die biocompatibel is met lichaamsweefsel. Daardoor worden ze kort na de plaatsing op natuurlijke wijze ingekapseld door het lichaam.

Deze technologie, die nu nog als futuristisch wordt beschouwd, zal geleidelijk aan steeds democratischer worden en nieuwe aanhangers krijgen. En als dat het geval is, is het waarschijnlijk dat ook autofabrikanten op de kar zullen springen!

 

?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox 

Advertentie
Advertentie
Advertentie