Arnaud Henckaerts

13 DEC 2021

Volvo is gehackt!

Volvo geeft toe dat het gehackt is, maar informatie over klanten zou daarbij niet buitgemaakt zijn. 

De tijd dat spionnen met miniatuurcamera’s aan industriële spionage deden, is enkel nog iets uit filmklassiekers. Maar hacking en andere cyberaanvallen zijn niet meer weg te denken. Dat mocht ook Volvo ondervinden. In een persbericht geeft het bedrijf toe dat het gehackt is en dat daarbij informatie van de R&D-afdeling buitgemaakt werd. Informatie over de ontwikkeling van nieuwe technologieën en producten dus. Het merk benadrukt dat het “met de informatie die nu beschikbaar is” geen gevaar ziet voor de veiligheid van aan klanten geleverde voertuigen of hun persoonlijke data. 

Wie o wie?

Over welke gegevens het precies gaat en welke impact er is op de werking van het bedrijf, geeft Volvo niet mee. Maar gezien de miljarden die de autosector investeert in onderzoek en ontwikkeling op het vlak van elektrificatie, veiligheidssystemen en andere technologieën, lijkt het ons alvast een lucratieve bezigheid om dat soort gegevens buit te maken. Volvo heeft het over “een derde partij”, maar noemt geen namen en zegt verder onderzoek te voeren. Dat het daarbij rechtstreeks om een grote concurrent gaat, lijkt weinig waarschijnlijk, maar je weet natuurlijk nooit...

Het Zweeds-Chinese merk heeft in elk geval de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen en stappen ondernomen om toegang door derden te vermijden. 


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie