Vroom

2 JUN 2021

Waze bestrijdt deze zomer een overvloed aan toeristen

In het zuiden van Frankrijk informeert Waze je deze zomer niet enkel voor druk verkeer op de weg, maar ook in toeristische trekpleisters om te vermijden dat te veel bezoekers tegelijk komen.

Waze heeft sinds een paar jaar een voorkeurspositie in de wereld van de navigatie-apps. En terecht, want het vindt de snelste weg en vermijdt verkeersdrukte terwijl het ook wegenwerken en snelheidscontroles signaleert. Deze zomer voegt de app van Google nog een pijl aan zijn boog toe. In Frankrijk, en meer precies in de streek Provence-Alpes-Côte d'Azur, zal Waze aangeven wat het beste moment is om een toeristische trekpleister te bezoeken.

Waarom niet iets anders bezoeken?

De regio is tot een eenvoudige vaststelling gekomen: terwijl sommige locaties heel snel bomvol zitten, worden andere compleet genegeerd. De bedoeling is daarom om vakantiegangers met Waze naar de minder drukke alternatieven te sturen. Het concept is vorig jaar al ingevoerd, maar in een veel kleinere zone. Het kende succes, want bijna 26.000 bezoekers beslisten om hun plannen om te gooien in functie van de aanwijzingen van de app. Dit jaar wil de streek nog beter doen en toeristische plekken ontlasten door vakantiegangers de best mogelijke ervaring te bieden.

Er is altijd een oplossing

Maar hoe wordt het initiatief in de praktijk omgezet? Wanneer je je bestemming ingeeft, waarschuwt Waze de gebruiker indien een trekpleister al heel druk is en biedt het een andere, kalmere plek aan. Geen zin om je plannen om te gooien? Ook dan heeft Waze een oplossing in de vorm van een parkeerplaats die wat verder verwijderd is maar waar je wel eenvoudiger je auto kwijt kan.

Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie