Bert Troubleyn

3 AUG 2020

xDelete laat je kiezen tussen vier‑ of achterwielaandrijving in je BMW

Let wel: het systeem komt niet van BMW zelf, dus opgelet met je garantie…

BMW levert steeds meer van zijn krachtige modellen standaard met vierwielaandrijving, en hoewel die in de M5 en M8 kan worden uitgeschakeld, is dat doorgaans niet het geval in ‘gewone’ modellen.

Liefhebbers van een BMW die met een eindeloze drift de bocht uitkomt, blijven daarom steeds meer in de kou staan bij het merk. Het Duitse xDelete heeft echter een eenvoudige oplossing: met een dongle die je in de diagnosestekker van de wagen steekt en een app op je smartphone kan je de koppeling naar de vooras elektronisch uitschakelen, waardoor pakweg je 335i xDrive weer een achterwielaandrijver wordt. De app gaat nog verder, want ze biedt ook een “AWD Sport”-modus, waarbij de auto nog wel vierwielaandrijving heeft voor optimale trekkracht maar de voorwielen in bochten pas veel later worden ingeschakeld, zodat lange drifts mogelijk zijn. Tot slot is er nog een “AWD Snow”-modus, voor glijplezier op sneeuw en ijs.

Vandaag werkt het systeem nog niet op de meest recente modeljaren, maar xDelete zegt dat daar snel verandering in zal komen. Let wel: omdat het systeem ingrijpt op de werking van de hardware van de wagen, kan het zijn dat je constructeursgarantie bij BMW vervalt. Een gewaarschuwd man/vrouw…
Advertentie
Advertentie
Advertentie