Sébastien Vanhouche

29 SEP 2022

Lamborghini Urus S, krachtige motor maar ‘volgzame’ look…

Naast de ‘Performante’ uitvoering krijgt de SUV van het merk met de stier in zijn logo nu ook een nieuwe ‘S’ versie.

In augustus onthulde Lamborghini zijn Urus Perfomante. De levendigere en gemener ogende SUV claimde toen de titel van snelste SUV op de 20 km lange Pikes Peak! Vandaag kondigt de autobouwer uit Sant'Agata Bolognese de komst aan van een nieuwe versie met de toevoeging 'S' aan zijn naam.


Motor van de ‘Performante’, maar 'klassiek' onderstel 

Onder de motorkap vinden we exact dezelfde motor als in de 'Performante' versie. Zijn twin-turbo V8 levert 666 pk en een koppel van 850 Nm, waardoor hij een top van 305 km/u haalt en vanuit stilstand in 3,5 seconden de 100 km/u bereikt. Dat is een tiende van een seconde sneller dan de klassieke Urus, maar twee tienden trager dan de 'Performante'. Hoewel beiden dezelfde motor onder de kap hebben, delen ze de rest van hun onderstel niet. Deze meer 'volgzame' versie is meer gericht op "luxueus dagdagelijks rijplezier", zegt Lamborghini.

Herziene styling

Zoals bij elke facelift krijgt ook deze Urus S herwerkte bumpers en koplampen en een herziene motorkap. Hij moet de klassieke Urus vervangen als instapmodel in het SUV-gamma van Lamborghini. We zeggen 'instapmodel', maar het beest kost wel nog steeds minstens 195.538 euro, exclusief belastingen!

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie