Sébastien Vanhouche

6 JUL 2022

De Aiways U5 laadt voortaan sneller! Maar niet veel…

De Chinese autobouwer heeft ook de afwerking herzien en de standaarduitrusting.

De Chinese SUV Aiways U5, die in ons land op de markt gebracht wordt door Cardoen, krijgt een update in afwachting van de coupé-variant. Maar die update is eerder beperkt. Het grootste nieuws valt er te rapen op het vlak van driefasig laden, wat voortaan kan aan 11 kW in plaats van amper 6,6 voordien. Daarmee kan de batterij met een capaciteit van 63 kWh in 6 uur opgeladen worden. Snelladen is nog steeds beperkt tot 92 kWh, waarmee je van 20 naar 80% gaat in 35 min.

Nieuwe benamingen

Het koetswerk is niet veranderd, maar je kan wel kiezen voor een nieuwe grijze kleur en een contrasterend zwart dak. De autobouwer heeft ook de namen van de twee beschikbare versies veranderd. De Standaard en Premium versies zijn niet meer, voortaan heten ze XCITE en PRIME. De topuitvoering krijgt wat extra uitrusting, zoals de nieuwe elektrische achterklep die met een voetbeweging geopend kan worden, maar die uitrusting beperkt het theoretische rijbereik wellicht: 410 km voor de XCITE tegen 400 km voor de PRIME.

Vanaf €40.323,25

De eerste exemplaren van deze update zullen in september op de makrt komen. Cardoen kondigt een levertijd van 4 maanden aan voor een nieuwe auto. De prijzen zijn licht gestegen. De prijs van het instapmodel XCITE bedraagt € 40.323,25 en die van de PRIME € 46.312,75.

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie