Jean-Francois Christiaens

6 SEP 2021

Volkswagen ID. Life: elektrische Polo

De concept ID. Life kondigt een toekomstige ‘betaalbare’ elektrische Volkswagen aan die in 2025 wordt verwacht. Hij is zo groot als een Polo en belooft tot 400 kilometer rijbereik.

In het kader van zijn strategie “ACCELERATE” wil Volkswagen elektromobiliteit “voor nog meer mensen” toegankelijk maken. In 2025 lanceert Volkswagen daarom een nieuwe telg van zijn elektrische ID-familie in het segment van de kleine veelzijdige stadswagens, die het nu aankondigt met de conceptcar ID. Life. Volkswagen bevestigt al dat zijn verkoopprijs tussen de 20.000 en de 25.000 euro zal liggen.

Cross-over

In tegenstelling tot zijn door Cupra ontwikkelde neef krijgt de conceptcar hier niet de vorm van een radicale sportieveling. Hij mikt eerder op een positie als cross-over (met vooral een ruime bodemvrijheid van 19 centimeter). Met zijn lengte van 4,09 meter komt zijn formaat in de buurt van dat van de huidige VW Polo (4,07 meter).

MEB met voorwielaandrijving

Technisch gezien staat de ID. Life op het modulaire elektrische platform MEB van de andere leden van de ID-familie van Volkswagen, maar hij onderscheidt zich door zijn voorwielaangedreven architectuur. De tweewielaangedreven variant van zijn grotere broer ID.3 is namelijk een achterwielaandrijver. Maar in de kleinere ID ligt de elektromotor voorin om de voorwielen aan te drijven.

In deze conceptcar ontwikkelt hij 172 kW (234 pk) en een koppel van 290 Nm. Dat is een GTI-vermogen waarmee de ID. Life van 0 naar 100 km/u kan optrekken in 6,9 seconden.

57 kWh

Ondanks zijn compacte formaat zit in de conceptcar toch een grote batterij van 57 kWh. Dat geeft hem een WLTP-rijbereik van tot 400 kilometer. Daarna kan de auto op tien minuten tot 163 kilometer rijbereik recupereren aan een snellaadstation op gelijkstroom.

Mobiele cinema

Het dashboard kiest voor soberheid. Het interieur van de conceptcar is volledig ontdaan van klassieke knoppen en schakelaars. Voor de bediening van de boordfuncties gebruik je aanraakvlakken of je smartphone.

In de gadgetafdeling vinden we een inklapbaar projectiescherm gecombineerd met moduleerbare stoelen. Op die manier kan het interieur van de ID. Life, die vooral jongeren moet aanspreken, worden omgevormd tot een film- of gamezaal.

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie