Arnaud Henckaerts

1 JUN 2022

Wordt de Revuelto de eerste elektrische Lamborghini?

Het Italiaanse merk heeft die naam in elk geval geregistreerd.

Nadat Lamborghini eind 2017 met de Urus zijn eerste SUV onthulde, en daarmee zijn gamma uitbreidde van twee naar drie modellen, komt daar binnen enkele jaren een vierde kernmodel bij. De in beperkte reeks gebouwde nieuwe Countach laten we daarbij buiten beschouwing. Dat vierde model krijgt waarschijnlijk de naam Revuelto.

Eerste elektrische Lamborghini?

Het merk uit Sant’Agatha Bolognese diende op 25 mei een aanvraag in voor het registreren van de naam bij het ‘European Union Intellectual Property Office’. Die aanvraag is vandaag goedgekeurd en zorgt ervoor dat enkel Lamborghini die naam kan gebruiken. Het merk registreerde de naam trouwens niet enkel voor auto’s, maar ook voor elektronische apparaten, kleding en schaalmodellen. Een exclusieve bolide kan nu eenmaal niet zonder de nodige lifestyle-accessoires.

Rest nog de vraag wat voor model de Revuelto wordt. Gezien de electrificatiestrategie van het merk wordt het ongetwijfeld het eerste 100% elektrische model van Lamborghini, dat tegen het midden van het decennium zijn opwachting moet maken. Het moet dagelijks bruikbaar zijn en krijgt de vorm van een vierzits model. Maar of de Revuelto een vierdeurs berline wordt, naar het voorbeeld van de in 2008 voorgestelde Estoque concept (te zien op de foto), een 2+2 GT of eerder een SUV coupé, dat is nog afwachten.


Advertentie
Advertentie
Advertentie