Sébastien Vanhouche

23 MRT 2023

De Belgische overheid rijdt vanaf 2024 elektrisch

Vanaf 1 juli 2024 zullen de Belgische ministers en staatssecretarissen met elektrische wagens rijden. De politie, defensie en douane zijn echter niet betrokken in deze maatregel.

Het voorstel van Petra De Sutter, minister van Openbaar Bestuur (Groen), is goedgekeurd door de ministerraad. Vanaf 1 juli 2024 zullen de dienstwagens van de verschillende federale overheidsdiensten (FOD) volledig elektrisch moeten zijn. Of toch een deel ervan...

Politie, defensie en douane blijven nog bij brandstof

De federale overheidsdiensten zijn onderverdeeld in een vijftiental verschillende takken en stellen maar liefst 65.000 mensen tewerk. Het merendeel van het personeel heeft echter geen bedrijfswagen. Bovendien zijn diensten zoals de politie, defensie of de douane nog niet betrokken bij deze maatregel.

170 wagens in totaal

Uiteindelijk zullen slechts 170 van de 920 dienstwagens van alle federale overheidsdiensten samengeteld overschakelen naar elektrische modellen vanaf volgende zomer. En hoewel sommige overheidsdiensten zijn vrijgesteld, geldt dat niet voor de 15 ministeriële kabinetten en hun ministers, noch voor de 5 staatssecretarissen. 

?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie