Arnaud Henckaerts

4 APR 2022

Bugatti levert de eerste exemplaren van de Chiron Super Sport

De eigenaar van dit exemplaar had duidelijk geen zin in een grijze muis…

De ultieme Gran Turismo” noemt Bugatti-baas Stephan Winkelmann deze Super Sport-uitvoering van de Chiron. De koper van dit exemplaar, één van de eerste die uit het atelier van het merk in Molsheim rolde, wilde meer dan exclusiviteit en snelheid. Hij (of zij) koos voor een behandeling op maat door het ‘Sur Mesure’-team van het merk, met als resultaat dit ‘Vagues de Lumière” lakwerk.

Deze ‘lichtgolven’ zijn met de hand geschilderd en tonen hoe het licht weerkaatst op het koetswerk van de Chiron Super Sport. Kunstig is het in elk geval, en er kropen ongetwijfeld heel wat dure uren in van hoogopgeleide vakmensen. Maar het is vooral ook opvallend... oranje. Zou het gaan om een Nederlandse koper?

Technische verbeteringen

Wie de koper ook is, hij gaat naar huis met een ongelooflijk staaltje technisch vernuft. Onder andere dankzij zijn verlengde koetswerk weet de 1.600 pk sterke quad-turbo W16 een topsnelheid te garanderen van 440 km/u, al maakt dat hem niet tot de snelste Bugatti ooit. Dat extra vermogen is het resultaat van vier grotere turbo’s en een verbeterde oliepomp, cylinderkop en kleppenstel. De versnellingsbak en de koppeling werden aangepast aan het hogere vermogen en de stuurinrichting, de ophanging en de elektronica van het onderstel werden herzien om ervoor te zorgen dat ook deze Chiron stabiel is aan topsnelheid.


Nu maar hopen dat de eigenaar er ook echt mee gaat rijden, en deze uitverkochte bolide niet zijn dagen zal slijten als persoonlijk museumstuk.


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie