Jean-Francois Christiaens

18 JUL 2022

Crown Series: Toyota lanceert een royaal offensief!

Er komt een volledig modellengamma van de prestigieuze Crown berline van Toyota. Een gamma met niet minder dan vier modellen!

Hij wordt hier niet gecommercialiseerd, en dus is de Toyota Crown bij ons niet echt gekend. Maar in Japan is het een belangrijk model dat zijn carrière startte in 1955! Voor de zestiende generatie wordt de Crown heruitgevonden. Om aan de verwachtingen van kopers te voldoen, komt er van de Crown een volledige familie met vier verschillende koetswerkvormen.

Crossover (compact)

Naast het traditionele berlinesilhouet, dat in het aanbod blijft, zal het Crown-gamma ook twee crossovers tellen. De eerste is een lang en hoog model dat aangeboden wordt met een keuze uit twee hybride aandrijvingen (2.5 liter of 2.4 liter turbo)


Daarnaast lanceert Toyota ook een compacte afgeleide van deze Crown Crossover, met een sportievere look. Deze versie, die ‘Sport’ gedoopt wordt, belooft een meer dynamisch weggedrag.

SUV

Het vierde silhouet dat Toyota toont, is tenslotte een lange break met SUV-looks, die een enorme binnenruimte belooft. 


Toyota zal deze nieuwe Crown-familie vanaf volgend jaar lanceren in Japan en in een veertigtal landen wereldwijd. Europa is daar in principe niet bij.

Advertentie
Advertentie
Advertentie