Sébastien Vanhouche

2 MRT 2022

De eerste 100 % elektrische SUV van Lotus komt op 29 maart!

Blijkbaar krijgt hij alles om er een echte atleet van te maken. Maar iets lijkt te ontbreken...

Het is niet de eerste keer dat Lotus het heeft over zijn eerste SUV, die dan ook nog eens elektrisch is! Hij was aangekondigd voor de lente van 2022, maar nu is er ook een officiële datum: 29 maart. Bij die melding zaten ook een aantal foto’s die ons een aantal dingen bijleren over deze nieuwe Type 132.

LED en koolstofvezel 

Lotus belooft kracht en energie. Geen verrassing voor een sportieve elektrische SUV. Wat het design betreft, zien we koolstofvezel inzetstukken voor de velgen. Laten we hopen dat het materiaal op grote schaal gebruikt wordt, om ervoor te zorgen dat de cijfertjes op de weegschaal niet te hoog oplopen… Achteraan ontdekken we een LED-strook die over de volledige breedte van de auto loopt.

Ontbreekt er niks

Lotus onthult ook het stuur van zijn SUV en een deel van zijn dashboard, dat een uitgepuurd design toont. Ook hier zien we een LED-strook die over de volledige breedte loopt. Wat er echter ontbreekt zijn tellers achter het stuur! Hoe wil het merk de bestuurder laten weten hoe snel hij rijdt en andere belangrijke info tonen? Het is wachten op de voorstelling op 29 maart om dat te weten te komen. De Type 132 is trouwens nog maar de eerste in een lange rij nieuwe modellen. Hierna lanceert Lotus nog drie andere modellen, waaronder zijn eerste 100% elektrische sportwagen


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie