Sébastien Vanhouche

16 FEB 2023

Opgepast als je naar de bergen trekt dit weekend

De Franse verkeersdrukteorganisatie ‘Bison Futé’ kondigt een rood weekend aan voor wie naar daar vertrekt…

Het carnavals-, sport- of ontspanningsverlof (afhankelijk van het Belgische Gewest waarin je woont) nadert met rasse schreden, want dit weekend is het zover! En een aantal onder jullie maken waarschijnlijk van dat verlof gebruik om naar de bergen te trekken om er te genieten van de sneeuw. Maar naast winterbanden en een goede reisbijstandsverzekering zal je daarvoor waarschijnlijk ook het nodige geduld moeten hebben...

Code rood

Bison Futé is immers niet echt optimistisch. En niet zonder reden, want alle Fransen en ook de Nederlanders hebben vakantie! Hoewel het vrijdag nog eerder rustig zou zijn wat de files betreft, kan hetzelfde niet gezegd worden over het weekend… Zaterdag geldt immers code rood voor wie naar het Oosten van Frankrijk vertrekt.

Het advies van Bison Futé

Om de verkeershinder zoveel mogelijk te vermijden, raadt de Franse organisatie aan om rekening te houden met enkele tips: zorg dat je voor 10u de regio Île-de-France voorbij bent, vermijd de A6 tussen Nemours en Beaune van 7u tot 13u en tenslotte de A43 tussen Lyon en Chambéry van 9u tot 14u. Anders gezegd: je rijdt beter ‘s nachts of stelt je vertrek uit tot de late voormiddag… of je hebt een stevige dosis geduld.


Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie