Sébastien Vanhouche

14 MRT 2023

Porsche maakt indruk met.. een caravan!

De Duitse constructeur werkt hiervoor samen met de Amerikaanse experts van Airstream!

Op het beroemde "South By Southwest" festival in Austin, Texas, hebben Porsche en Airstream een conceptcaravan voorgesteld. De lengte van de caravan bedraagt 5 meter, maar via het dak en de achterkant kan deze ruimte verder worden gemaximaliseerd. Dankzij een luchtvering kan hij eenvoudig in een garage ondergebracht worden. Zoals we van Airstream gewend zijn, werd ook bij dit model veel belang gehecht aan aerodynamica.



Uitgerust met zonnepanelen

Eenmaal binnenin is alles aanwezig om op een comfortabele manier te kunnen reizen, met ondermeer een warmwatertank en een ingebouwde verwarming! Dit alles wordt gevoed door zonnepanelen waarvan de geproduceerde energie kan worden opgeslagen in batterijen die in de vloer zijn ingewerkt. Daarnaast kan de caravan ook worden aangesloten op een externe stroombron.



Komt hij er?

Hoewel het volgens ons om een schitterend concept gaat, blijft de vraag of deze caravan ooit effectief geproduceerd zal worden. Bob Wheeler, CEO van Airstream, gaf hierover alvast het volgende mee: "Hoewel concepten als deze niet altijd op de markt komen, beïnvloeden de daaruit voortvloeiende lessen en innovaties vaak het ontwerp van onze toekomstige, belangrijkste producten." Hieruit maken we dus op dat de caravan met een Porsche-label er niet onmiddellijk zal komen…


?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie