Jean-Francois Christiaens

7 DEC 2021

Scoop: de toekomstige Renault Austral is al betrapt

Dankzij onze spionnen krijgen we al een duidelijker voorsmaakje van de vervanger die Renault voorziet voor zijn Kadjar SUV.  

Net na het bekendmaken van de naam Austral door Renault, hebben onze spionnen een ontwikkelingsmodel kunnen vereeuwigen, terwijl het getest wordt op de Spaanse snelweg. 

Daarmee kunnen we de algemene proporties al ontdekken van deze opvolger van de huidige Kadjar, alsook enkele stilistische details. De lichtsignatuur bijvoorbeeld, die nauw verwant is aan die van de recent getoonde Mégane E-Tech Electric.

In tegenstelling tot die laatste, die gebouwd wordt op het elektrische CMF-EV  platform dat hij onder andere deelt met de Ariya SUV van Nissan, maakt deze toekomstige Austral gebruik van het CMF-C platform van de recentste Nissan Qashqai. De SUV van Renault zou zich echter onderscheiden door  gebruik te maken van hybride en plug-in hybride E-Tech oplossingen van zijn kleine broertjes Clio / Captur, eerder dan de E-Power range extender van Nissan

Renault onthult deze Austral officieel in de lente van volgend jaar. Hij zal dan de Kadjar aflossen die in 2015 gelanceerd werd en in 2019 een opfrisbeurt kreeg.


?


Advertentie
Advertentie
Advertentie