Sébastien Vanhouche

29 OKT 2021

Scoop: Ford Mondeo, dan toch een opvolger?

Hoewel Ford zegt dat het zijn drievolumeberline niet wil vernieuwen hebben onze spionnen toch een aantal beelden geschoten die het tegendeel lijken te bewijzen…

Eerder dit jaar liet Ford nog twijfel bestaan over de vernieuwing van de Mondeo. Het merk onthulde zelfs de Evos, een voor China bestemde cross-over, die perfect naar Europa had kunnen komen om de berline te vervangen. Dat zal echter niet gebeuren. Volgens de Amerikaanse reus is dat model echt alleen voor de Chinese markt bestemd. Op het Oude Continent zullen de gebruikelijke Mondeo-klanten moeten kiezen tussen de vele SUV’s van het merk, zoals de Kuga of de Mustang Mach-E.

En dan dit…

Tenzij Ford nog iets achter de hand houdt? Het ontwerp van de voorkant van dit prototype dat onze spionnen hebben betrapt lijkt in elk geval op dat van de Evos. Al is hier geen sprake van een cross-oversilhouet, maar wel van een ‘lagere’ berline. We zien ook goed de kofferbak, ondanks de sterk dalende, bijna coupéachtige daklijn.

Mondeo of niet?

Het lijkt er dus op dat de Mondeo wel degelijk een opvolger krijgt in de vorm van een drievolumeberline. Maar zal die dan dezelfde naam dragen? Moeilijk te voorspellen, om meerdere redenen. Allereerst laat Ford duidelijk uitschijnen dat dat model geen opvolger krijgt, al betekent dat niet dat hij niet van naam kan veranderen.

Gekende achterlichten

Achteraan valt bovendien een detail op. Heb je de lichtblokken opgemerkt? Ze hebben dezelfde drie verticale inkepingen als die van de Mach-E en dus ook van de beroemde Amerikaanse muscle car Mustang. Komt er dan nog een afgeleide van het topmodel van Ford, maar dan deze keer in berlinevorm?

Mustang Mach-E berline?

Ook wat onder de motorkap schuilt, is een mysterie. De twee uitlaatpijpen die uit de achterbumper priemen laten uitschijnen dat er een verbrandingsmotor in ligt. Al zijn die pijpen niet bepaald mooi geïntegreerd. Zou het dan mogelijk zijn dat er nog een puur elektrisch model komt met het beroemde logo van de hengst bij het Amerikaanse merk? Enkel de toekomst zal het ons leren…

?


Advertentie
Advertentie
Advertentie