Jean-Francois Christiaens

18 AUG 2022

Scoop: Mercedes CLE, het nieuwe strijdros bij de coupémodellen

Deze nieuwe coupé van het merk met de ster wordt de eerste die de naam CLE draagt bij Mercedes. Zijn rol? De coupé-silhouetten van zowel de C-Klasse als de E-Klasse vervangen.

Mercedes beschikt vandaag over een bijzonder breed (ingewikkeld?) gamma. Maar in de toekomst wil de autobouwer met de ster in zijn logo het aanbod wat rationaliseren. Onder andere wat het aantal coupé- en cabriomodellen betreft, die het minder goed doen dan de populaire SUV’s.

Zowel de C-Klasse Coupé en Cabrio als de E-Klasse Coupé en Cabrio zullen daarom vervangen worden door dit nieuwe model dat qua afmetingen tussen de twee in zit en CLE gedoopt zal worden. Een model dat zowel zal bestaan als coupé, zoals de ontwikkelingsmodellen die hier betrapt werden op de Nürburgring, als met een dakloos koetswerk.

De toekomstige CLE, die uitgewerkt is op de technische basis van de nieuwe generatie van de C-Klasse, krijgen normaal gezien dezelfde geëlektrificeerde viercilinders. En ook sportieve AMG-varianten.

Mercedes zou deze nieuwe CLE op korte termijn kunnen onthullen, om hem nog voor het einde van 2022 op de markt te brengen.


Advertentie
Advertentie
Advertentie