Sébastien Vanhouche

26 APR 2023

Skoda gaat in het elektrische offensief!

Tegen 2026 brengt Skoda 4 volledig nieuwe elektrische modellen uit, naast een nieuw gamma met verbrandingsmotoren. De Enyaq wordt ook gefacelift, maar krijgt nu al een iV 50-versie van minder dan €40.000!

In amper 3 jaar tijd wil Skoda zijn volledige gamma vernieuwen! De constructeur is daarbij van plan om 4 nieuwe volledig elektrische modellen uit te brengen, voor een totaal van 6 BEV's tegen 2026. Dat gamma moet beginnen met de Tsjechische tegenhanger van de VW ID.2, waarvan de instapprijs rond de €25.000 zou moeten liggen. Er komt ook een compacte SUV met de naam Elroq die het stokje zal overnemen van de huidige Karoq met verbrandingsmotoren.



In 2026 wordt er ook een break van ongeveer 4,7 m lang gelanceerd, wat het equivalent is van de huidige Octavia. Tenslotte komt de productieversie van de conceptcar Vision 7S bovenaan het gamma te staan, met zijn 7 zitplaatsen. De huidige Enyaq en Enyaq Coupé krijgen een facelift in 2025.



Enyaq iV 50: minder dan €40.000!

Skoda wacht echter niet op de komst van deze nieuwe modellen om zijn elektrische gamma aan te vullen! De constructeur brengt binnenkort een iV 50-variant uit van zijn Enyaq in België, om de instapprijs te verlagen tot onder de €40.000. Deze instapversie krijgt een kleine elektromotor van 109 kW (148 pk). Zijn batterij van 55 kWh, waarvan 52 kWh bruikbaar, geeft hem een WLTP-autonomie van 365 km, terwijl het snellaadvermogen is beperkt tot 110 kW.

Superb en Kodiaq komen eraan

Ondanks dit elektrische offensief is Skoda voorlopig nog niet klaar met verbrandingsmotoren. Het Tsjechische merk geeft ons ook al een glimp van het silhouet van de nieuwe Superb berline, Combi en de Kodiaq, voor hun officiële lancering in de herfst. De twee modellen zullen genieten van een breed scala aan motorisaties: van benzine tot diesel en plug-inhybride. De Octavia, Kamiq en Scala worden binnenkort ook vernieuwd.



Advertentie
Advertentie
Advertentie