Vroom

7 AUG 2020

Bijna 400 pk voor grote elektrische SUV van Renault?

In 2022 brengt Renault een grote gezins-SUV op de markt met een batterij. We hebben al een paar aanwijzingen omtrent zijn technische kenmerken.

Renault was een van de pioniers van de elektrische auto met de stadswagen Zoé. De constructeur wil zijn gamma van elektrische modellen nu gaan uitbreiden, onder meer met SUV’s, een zeer hippe koetswerkvorm. Volgend jaar verwachten we een stads-SUV (die Zandar zou gaan heten) van het formaat van de Captur. En in 2022 komt er een elektrische gezins-SUV die iets groter wordt dan de Kadjar, want hij zou zo’n 4,60 meter lang worden.

20200807074651renault-alliance-plate-forme-cmf-ev76771.png

Neef Ariya

We weten dat de toekomstige elektrische modellen van Renault zullen rusten op het modulaire platform CMF-EV dat door de hele alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi wordt gedeeld. Die technische basis wordt ingewijd door de Nissan Ariya. Die auto geeft ons de nodige aanwijzingen rond de technische kenmerken van de toekomstige grote SUV van Renault, aangezien beide modellen hun motoren en batterijen zullen delen in zeer gelijkaardige configuraties.

2- of 4-wielaandrijving

Net zoals de Nissan Ariya zal de SUV van Renault dus waarschijnlijk ook beschikbaar zijn met voorwielaandrijving (één elektromotor) of vierwielaandrijving (twee motoren) en met twee verschillende batterijen (63 of 87 kWh), goed voor een officieel rijbereik van 360 tot 500 kilometer. Afhankelijk van de versie schommelt het vermogen tussen de 218 en de 394 pk, net zoals bij Nissan.

20200807074651renaultmorphoz.jpg

De Renault krijgt echter een heel andere look dan de Nissan, want hij neemt de trekken over van de recent voorgestelde concept Morphoz. Maar voor een precies idee van de looks en de techniek van deze toekomstige elektrische SUV van Renault zullen we toch nog even geduld moeten koesteren.
Advertentie
Advertentie
Advertentie