Sébastien Vanhouche

12 JAN 2022

Bugatti heeft in alle discretie een elektrisch voertuig onthuld!

Let op: we schrijven bewust “voertuig” en niet “auto”!

Naar het schijnt heeft de gemiddelde klant van Bugatti ongeveer 80 andere auto’s. Dus waarom zou hij, om zich tussen die auto’s te verplaatsen en er één te kiezen voor die dag, niet gebruikmaken van een step? Maar de autobouwer uit Molsheim kan geen W16 op zo’n kleine tweewieler monteren… Resultaat: Bugatti werkt samen met Bytech om een elektrische step voor te stellen tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. 

Het Franse merklogo waardig

Dankzij het gebruik van magnesium weegt de tweewieler maar 15;9 kg, batterij inbegrepen! Die laatste zorgt voor een rijbereik van 35 km. Daarmee kan je ruim de tijd nemen om rond je 80 auto’s te rijden. Wat het opladen betreft: dat kan in 4 u door gebruik te meken van een gewoon stopcontact. Zijn 700W motor maakt een topsnelheid mogelijk van 30 km/u. Dat is dan wel ‘net iets minder’ dan een Veyron of een Chiron, maar voor een step is het meer dan correct. 

Geen prijs of lanceringsdatum





Gelukkig stopt hij ook efficiënt. Hij is uitgerust met een remsysteem op elk wiel, en zelfs voorzien van ABS achteraan! Deze luxestep werd getoond in drie kleuren: grijs, zwart en het beroemde Bugatti-blauw. Op dit moment is er nog geen prijs of lanceringsdatum gecommuniceerd, maar hij wordt ongetwijfeld niet goedkoop… toch niet voor een step!


?

Advertentie
Advertentie
Advertentie