Jean-Francois Christiaens

6 SEP 2021

Concept Maybach EQS: elektrische weldaad

Mercedes’ luxemerk onthult zijn eerste elektrische model: de superluxueuze SUV Maybach EQS.

De volledige Mercedes-catalogus wordt elektrisch, van de sportieve AMG’s tot de prestigemodellen van Maybach. Op het salon van München heeft het luxemerk van Mercedes daarom de concept Maybach EQS onthuld. Die kondigt niet enkel het eerste elektrische model aan van Mercedes-Maybach, maar ook de algemene lijn van de SUV-afgeleide van de huidige EQS die ook in het Mercedes-gamma zal verschijnen.

Voorrang aan Mercedes

Mercedes bevestigt trouwens dat ‘zijn’ versie van deze prestige-SUV (de EQS SUV) in 2022 komt, nog voor zijn luxe-afgeleide met Maybach-logo. Ook Mercedes-Maybach laat weten dat de conceptcar “dicht bij productiestadium” zit. De grootste stijlkenmerken zullen we dus terug zien opduiken, waaronder het indrukwekkende radiatorrooster en de tweekleurige lak. Maar ook meer in het algemeen de designtaal die “Seamless Design” is gedoopt die wordt gekenmerkt door vloeiende overgangen van het ene koetswerkpaneel naar het andere.

Elektrische luxe

Qua gadgets is de Maybach EQS uitgerust met een comfortdeur die automatisch opent wanneer de bestuurder nadert. Aan boord kijkt die op een origineel klein stuurtje naar het voorbeeld van dat van de Tesla Model S en op het “hyperscherm” van in de EQS. Achterin ontdekken we een luxueuze cocon voor twee personen.

Enkel elektrisch

Omdat de prestige-SUV op het platform staat dat is ontwikkeld voor puur elektrische aandrijving zal hij niet verkrijgbaar zijn met verbrandingsmotoren. Maybach verklapt vandaag nog geen technische kenmerken van zijn toekomstige vlaggenschip, maar geeft wel aan te mikken op een rijbereik van zo’n 600 kilometer volgens WLTP.

?

Advertentie
Advertentie
Advertentie