Sébastien Vanhouche

14 NOV 2022

Dit is de meest excentrieke Citroën C5 X!

De Chinese afdeling van het merk met de ‘double chevrons’ hebben zich volledig laten gaan en creëerden dit unieke exemplaar!

Ter gelegenheid van de 'Versailles C5 X Guangdong Tour' toonde het Chinese team van Citroën een 'licht' aangepaste versie van de Franse ‘grande routière’. Hij wordt de 'Dragon Knight' genoemd en is zonder twijfel de meest excentrieke versie van de Dongfeng Citroën Versailles C5 X! In het Verre Oosten werkt Citroën samen met reus Dongfeng en heeft het een veel 'jonger' imago dan in Europa.


Ingrijpend aangepast! 

Om deze klantenkring nog meer aan te spreken, besloot Citroën een C5 X aan te passen. De voorbumper is specifiek, het koetswerk werd 20 cm breder en de hoge en comfortabele ophanging wordt vervangen door een luchtgeveerd exemplaar dat de auto letterlijk op de grond kan zetten. Om nog maar te zwijgen van de enorme achterspoiler die niet zou misstaan op een racewagen! Een look die heel wat aandacht zal trekken!

Immens populair 

Helaas houden de aanpassingen op bij het koetswerk. Het interieur is volledig origineel gelaten, net als wat er onder de motorkap zit, een 180 pk sterke 1,6 liter viercilinder. Maar dat doet niets af aan de populariteit van de Franse auto! Alleen al in september werden in China bijna 15.000 exemplaren van de C5 X verkocht! Genoeg om wat gekkigheden als deze 'Dragon Knight Edition' te verantwoorden. 

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie