Sébastien Vanhouche

10 MEI 2023

Fisker Ocean krijgt avontuurlijk Force E‑pakket

Deze extreme versie van de Amerikaanse elektrische SUV gaat eind dit jaar in productie! Hetzelfde moment als zijn komst naar België?

"We zijn volledig losgegaan op deze wagen. Ik vind het opwindend om toe te treden in een nieuw segment. En is er een betere manier om offroad te gaan en te genieten van de natuur dan in een emissievrije auto?" Henrik Fisker was duidelijk enthousiast bij de onthulling van de Force E-variant van zijn elektrische SUV Ocean. Een uitrustingspakket dat ook dit jaar nog verkocht zal worden.

Een echt beest

Het pakket is een stuk gekker dan de toekomstige Pear en omvat een verhoogde ophanging, immense offroadbanden van 33 duim en een volledige titanium beschermlaag voor de onderkant van het chassis. Het Force E-pakket wordt beschikbaar voor de krachtigste versie van de elektrische SUV, met 550 pk en vierwielaandrijving. Het enige nadeel is dat hij hiermee zijn beloofde actieradius van 707 km niet zal halen door al deze heftige onderdelen. Maar je kan er wel mee door elk terrein, en dat in alle stilte.

Binnenkort in België?

De Fisker Ocean is sinds kort in productie gegaan in Oostenrijk en wordt al verkocht in enkele buurlanden. Het zou dus een kwestie van tijd moeten zijn voor het model ook naar België komt. En hoewel de Extreme-versie (de basis van deze Force E) een vanafprijs heeft van zo'n 70.000 euro in andere Europese landen, is er ook een instapversie Sport met 440 km rijbereik en een vanafprijs van ongeveer 40.000 euro!

Advertentie
Advertentie
Advertentie