Sébastien Vanhouche

6 APR 2022

Hertz bestelt 65.000 Polestars!

Het doel van de verhuurder: één van de grootste elektrische vloten ter wereld aanbieden!

Het Amerikaanse verhuurbedrijf wil de grootste speler worden op het vlak van elektrische autoverhuur in de Verenigde Staten, en één van de grootste ter wereld. Een stevige uitdaging. Het moet gezegd dat Hertz ook zorgt voor de nodige middelen. Nadat het vorig jaar 100.000 Tesla’s bestelde, zet de verhuurgigant zijn elektrische offensief verder met een bestelbon voor 65.000 Polestars.

Langetermijncontract

Het partnership met de Chinees-Zweedse autobouwer loopt over 5 jaar. De 100% elektrische voertuigen worden verdeeld over Europa, Australië en Amerika. De eerste auto’s worden vanaf de lente geleverd op het Oude Continent, en vanaf eind dit jaar ook op de andere markten. Waarom Polestar? Volgens het verhuurbedrijf heeft de autobouwer minder last van leveringsproblemen.

Leve elektrisch

Deze bestelling is uitstekend nieuws voor Polestar! Niet enkel omdat het totaalbedrag voor deze kolossale bestelling rond de 3 miljard euro zit, maar ook omdat het merk in 2021 maar 30.000 auto’s verkocht. Minder dan de helft van deze gigantische bestelling. Op dit moment telt de vloot van Hertz wereldwijd niet minder dan 500.000 voertuigen. Eens deze elektrische auto’s er zijn, zal bijna een kwart van de vloot bestaan uit batterij-elektrische auto’s.

Advertentie
Advertentie
Advertentie